De historie van Oranje Hotel Sittard

Het Oranje Hotel is in 1929-1930 gebouwd in de “Amsterdamse School Stijl”. Deze stijl kenmerkt zich door gekleurde bakstenen met terugspringende elementen. In de loop der jaren heeft het pand diverse eigenaren gehad. Echter, het pand is nooit “van vader op zoon” gegaan. Door de diverse eigenaren is het pand steeds gemoderniseerd en bijgebouwd. Waar tegenwoordig de zalen liggen, was vroeger de parkeergarage cq. koetsstalling. Later zijn bovenop deze ruimte twee etages gebouwd.
In 1972 zijn de meeste kamers voorzien van een eigen badkamer. Hierdoor is er een klein stukje aan de buitenkant bijgebouwd. Door deze verandering kon de baksteengevel niet meer origineel blijven en is het pand wit geschilderd.
In 1990 is de gevel weer in de oude staat hersteld; de aanbouw van 1972 is bijgekleurd en de gevel gestraald, waardoor de Amsterdamse School Stijl weer tot z´n recht kwam. Tevens zijn toen alle kozijnen vervangen door aluminium kozijnen. Hierdoor is het straatgeluid in de kamers tot een minimum teruggebracht.

htl-1938

Comments are closed.